Болница на световно ниво в центъра на ИстанбулБолници Мемориал Високотехнологична медицинска апаратура, специално подбран квалифициран персонал, индивидуален подход към всеки пациент, обединени с лечебната сила на природата и изкуството, в модерна архитектурна среда...

Болница "Мемориал – Бахчелиевлер" е един от най-обширните здравни комплекси в света и внася нов подход в здравния сектор. Мемориал – Бахчелиевлер е и един от най-красивите примери за съвременна архитектура. Болницата е приела за своя мисия да осигури медицинско обслужване на световно ниво, при спазване на всички етични норми.

„Мемориал – Бахчелиевлер“ е 11-тата болница на Здравна Група „Мемориал“ и предлага обслужване върху обща застроена площ 72 хиляди кв. м. и зелена площ от 8 хиляди кв. м. Капацитетът на болницата е 320 легла, оборудвани със съвременни системи за мониториране, разполага с 15 операционни зали, едната от които е хибридна, 49 легла за интензивни грижи, 31 стаи за наблюдение и 135 поликлинични кабинета.

В Болница "Мемориал – Бахчелиевлер" Група Болници Мемориал представя целия си опит в областта на медицинското обслужване. С високотехнологичното оборудване и екипа от отлично подготвени специалисти тук се постигат успехи, както на национално, така и на международно ниво. Благодарение на опита и грижите на нашите специалисти се гарантира бързото физическото и психическото възстановяване на пациентите, а също и комфорта на техните близки.Нов подход в медицинското обслужване


Дизайнът на болница „Мемориал – Бахчелиевлер“ е внимателно проектиран така, че да осигури всички удобства както на пациентите и техните близки, така и на служителите. Целта е лечението да започва още с първата стъпка направена в болницата. Всички детайли, от избора на цвят и форма на мебелите до осветлението, всички помещения, от лобито до амбулаторните кабинети, от чакалните за пациентите, до лекарските и болнични стаи са проектирани така, че да отговорят на всякакви нужди на пациентите.

За близките на пациентите са проектирани специални помещения, които осигуряват комфорт и удобство. С уредите за визуализация, които са с отлична технологична характеристика, напълно оборудваните лаборатории, високотехнологичните операционни и интензивни отделения, хибридните операционни зали, роботизираните приложения и със специализираните диагностични и лечебни центрове, се осигуряват нужните за пациента диагностични и лечебни процедури.Първата в света напълно оборудвана болница със сертификат Leed Platinum

„Мемориал – Бахчелиевлер“ притежава сертификат "LEED Platinum", който е най-престижния сертификат за екологична сграда и се дава на лидерите в областта на енергийната ефективност и екологичния дизайн. „Мемориал – Бахчелиевлер“ е първата болница в Турция със сертификат от Комисията USGBC (United States Green Building Council – Комисия за Екологични Сгради в САЩ), означаващ най-високо равнище на оборудване.

В болница „Мемориал – Бахчелиевлер“ работят тясно специализирани в своята област лекари от различни специалности, за да предоставят на своите пациенти комплексно лечение и обслужване.Технологична инфраструктура, която отговаря на международните стандарти

Високотехнологичната болнична апаратура на „Мемориал – Бахчелиевлер“ се състои от:
  • нова система за лъчетерапия, Elekta Versa HD SIGNATURE, една от най-модерните системи за лечение на рак в момента;
  • техника за роботизирана хирургия;
  • системи за образна диагностика, предлагащи максимален комфорт на пациента (MRI, CT, PET-CT, гама камера, рентген, мамография, флуороскопия, ултразвук, ехокардиография и ангиография).
  • Системата за магнитно-резонансна томография 3 Tesla MR се отличава с високото си качество и надеждни резултати.
  • С високотехнологичната дуална енергия на СТ за секунди могат да се сканират всички части на тялото.
  • PET-CT технологията има ключова роля при диагностициране на рака, определянето на етапите му, за съставяне на правилен план на лечение и предлага възможност за получаване на най-добри резултати с минимално приложена доза на радиоактивни вещества.
  • Със системата за роботизирана хирургия да Винчи, която се използва най-вече в урологията, гинекологията и общата хирургия, се осигурява максимален комфорт за пациента, и оптимална прецизност за хирурга, благодарение на триизмерния образ.
За първи път в Турция, тук се използва технологията „лифт“, която осигурява мобилизация на пациентите с ограничени движения и/или с нарушения на съзнанието.

Операционните блокове са просторни, функционални, оборудвани с модерна апаратура, и осигуряват максимален комфорт за работа на хирургичните екипи.Концепция на екологична болница


Болница „Мемориал – Бахчелиевлер“ е изградена с екологично отговорен подход. Зелените площи оказват положителен ефект върху човешкото здраве и психика. Целта е пациентите, техните роднини и служителите да се чувстват винаги сред природата.

За озеленяването са подбрани местни растения, които не са алергени, и добавят естетичен вид към цялата архитектурата на комплекса. Болницата е изградена със системи за енергийната ефективност, управление на отпадъците и е построена в съответствие с критериите за устойчиво планиране на терена и качествена вътрешна среда.Лечебната сила на изкуството


Болница „Мемориал – Бахчелиевлер“ привлича внимание и с неподвластен на времето дизайн, с акценти върху зеления цвят и максималния достъп на естествена светлина в помещенията.

Опитният проектантски екип работи съвместно със специалисти в областта на акустиката, озеленяването и осветлението, за да се постигне максимално ефективна и комфортна среда, в която да се лекуват нашите пациенти.Център за чуждестранни пациенти

Болница „Мемориал – Бахчелиевлер“ е част от Здравна група „Мемориал", обслужваща пациенти от 92 страни. Лечебното заведение осигурява медицинска помощ на чуждестранни пациенти и е признато за референтен център на международна ниво.