Здравен Блог

На 11ти май в София ще гостува нефрологът проф. д-р Суат Юнвер от отделението по бъбречни трансплантации към болница Лив Хоспитал истанбул. . Той ще проведе безплатни консултации с пациентите от България, които се нуждаят от бъбречна трансплантация.

Повече

На 10ти май в София ще гостува пластичния и естетичен хирург проф. д-р Халил Джантер. Той ще проведе безплатни консултации с пациентите от България, които се нуждаят от ринопластика, подмладяване на лице 40+ или скулптуриране на тяло.

Повече

Световната Здравна организация признава затлъстяването като най-сериозният здравословен проблем при хората за 21 век. В съвремието ни след тютюнопушенето, затлъстяването е вторият най-често срещан проблем, който води до сериозни загуби в качеството на живота.

Повече

Едно от най-новите проучвания показва, че смъртността в следствие на онкологични заболявания е най-висока около 70% в неразвитите и по-бедни държави в света.

Повече

През 1954г в Бостън САЩ е извършена първата бъбречна трансплантация в света,  от Американския хирург проф. Д-р. Джоузеф Мъри. Пациента и донора са двама братя близнаци, тогава 23годишни. Благодарение на извършената бъбречна трансплантация, животът на пациента е удължен с 8години.

Повече

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че на 5ти ноември в гр. София, ще гостува водещия турски ортопед и травматолог проф. д-р Ерден Ертюрер.

Повече

Подкатегории