Лечение на чернодробни кистиВ нашата съседка Република Турция първият случай на заразен с новият коронавирус Ковид-19 беше открит на 11ти март 2020г, това се случи доста по-късно в сравнение с други Европейски държави.

Прочети още...

Лечение на чернодробни кисти
Какво представлява хидатидната киста на черния дроб?

Прочети още...


Хепатит АВирални хепатитиКакво представлява хепатит А и как се предава?

Хепатит А е вирусно заболяване (вирус на хепатит А), което засяга най-вече черния дроб. Болестта понякога предизвиква епидемия в страните с ниско ниво на хигиена.

В Турция периодично също се появяват огнища на болестта, които в училищата придобиват размер на епидемия. Начинът на предаване на вируса на хепатит А е по-различен в сравнение с тези на хепатит В и С. Хепатит А се предава и чрез консумация на храни, които са били в контакт с този вирус.

Прочети още...


Безоперативно лечение на мозъчни тумори с Gamma Knife IconКакво е  Гама нож - Gamma Knife?

Основата на Gamma Knife /Гама нож/ хирургията е базирайки се на стереотактичните принципи, заболялата област в главата да бъде определена с компютър и тази част да бъде облъчена със 192 броя гама лъчи, произлизащи от кобалтови източници.

Лъчите с малка сила, които излизат от всеки един от тези източници, не вредят на нормалните части на мозъка, а в мястото, където се фокусират 192-та броя лъчи, се вижда голям радиационен ефект.

Прочети още...

Метастатични тумори на черния дроб 1. Какво представлява метастазата?

Метастаза означава разпростране на рака извън органа, в който е възникнал. Поради тази причина метастазата се приема за "лош знак", сочещ че ракът е в по-напреднал стадий.

Прочети още...

Подкатегории