Хирургичното лечение на всички видове рак в онкологичните хирургични центрове към болница Мемориал , се извършва с всички минимално инвазивни процедури, лапароскопски и роботизирани  на най-напредналото ниво.  В специализираните центрове се извършва хирургическо лечение по обща хирургия, гръдна хирургия, гинекологична онкология, урология, мозъчна хирургия, хирургия на главата и шията, ортопедична онкология и онкопластична хирургия, от  елитен академичен и медицински персонал и с доказан опит в грижата за пациентите.

В Болница Мемориал в центровете за онкологична хирургия, към туморната хирургия се подхожда по Мутидисциплинарен път. На всеки пациент, който е диагностициран с рак и се нуждае онкологична хирургия се изготвя индивидуален лан за лечение след специална оценка на съвета. Центровете  по онкологична хирургия  разполагат с модерна технологична инфраструктура и иновативни хирургични възможности за образна диагностика, стадиране и хирургично лечение на всички видове рак.
  • Обща хирургия -  в отделението  се извършва онкологична хирургия на  рак на гърдата и щитовидната жлеза, тумори на черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните жлези, тумори на панкреаса и главния регион, рак на стомаха, дебелото черво и ректума и тумори на хранопровода.
  • Гръдна хирургия - в отделението  се извършва онкологична хирургия на  рак на белите дробове и мембраните, тумори на гръдната стена, тумори на дихателната и медиастиналната система, палиативни методи при напреднали ракови заболявания на белите дробове и други органи, интервенционални процедури и апликации на стент при тумори на белия дроб и дихателните пътища.
  • Гинекологична онкология - в отделението  се извършва онкологична хирургия на  операция за рак на шийката на матката, шийката на матката, яйчниците, тръбата, вулвата и рак на матката.
  • Урология - в отделението  се извършва  лапароскопска и роботизирана хирургия на рак на простатата с нерв-щадящ метод, тумор на пикочния мехур и хирургия на затворен мехур на нова реконструкция на пикочния мехур, бъбречни туморни операции и методи за запазване на бъбреците, рак на надбъбречната жлеза и тумори на тестисите.
  • Мозъчна операция - в отделението  се използват микрохирургия и ендоскопски техники за хирургично лечение на тумори на мозъка и нервите, тумори на хипофизата и тумори на основата на черепа. Неуромониторизационната технология се използва при хирургията на тумори, разположени в чувствителната зона на мозъка, срещу риска от инсулт след операцията.
  • Хирургия на главата и шията - в отделението  се извършва онкологична хирургия на главата и шията, тумори на ларинкса, фаринкса, параназалните синуси и носната кухина, сливиците и рака на слюнчените жлези; Извършва се хирургичното лечение на тумори, разположени в устната кухина, основата на устата, езика, горната част на гърлото, зоната, която свързва останалото с гърлото, долната част на гърлото и областта отдолу, пинна и външния слухов канал.
  • Ортопедична онкология - в отделението по ортопедична онкология се прилага онкологична хирургия при тумори, произхождащи от кост, костни метастази на тумори на други органи, злокачествени тумори на тъканите на скелетната система, тумори на меките тъкани, включително мускули, съединителна тъкан, съдове и нерви, както и всички операции на тумори на скелетната система в детска и зряла възраст.
  • Онкопластична хирургия - в отделението по онкопластична  хирургия се извършват онкологични и естетични операции, за да се елиминира загубата на гърда при пациенти с рак на гърдата не само поради диагноза рак, но и след други оперативни намеси наложили отстраняване на гърдата. Комбинирайки принципите на онкологичната и пластичната хирургия, методите, които се прилагат, предоставят удобни варианти за пациенти, които преди това са имали загуба на гърдата поради рак.