Бариатрична хирургияОтделението по ортопедия и травматология изследва вродените и придобити заболявания на опорно-двигателния апарат.

В акредитираните болници в Истанбул, с които работим специалистите от отделението прилагат мултидисциплинарен подход, като работят в сътрудничество с всички останали отделения в болницата.

Диагностицирането се извършва чрез използване на широкия спектър от технологии и планиране, и прилагане на най-подходящото медицинско и хирургично лечение на научно ниво.

Пациентите са информирани подробно за плановете за лечение от съответните лекари специалисти. Ортопедията и травматологията е един от най-бързо развиващите се, променящи се и дори увеличаващи се отрасли в светлината на технологиите и научния напредък.Подразделения:


Артроскопска хирургия


Артроскопията е метод, който дава възможност за диагностициране и лечение на заболявания и наранявания, възникващи в рамките на ставата чрез визуален преглед на ставите с помощта на фибероптични устройства. Артроскопията се извършва с няколко малки разреза на кожата и причинява много малки белези и болка, но в сравнение с открита хирургия се наблюдава много по-бързо подобрение. Операцията отнема около 1 час, а пациентът се изписва няколко часа след операцията. Пациентът може да стъпи на крака си и 3 дни след операцията може да шофира. Тъй като шевът се прави от разградим материал, не е необходимо да се отстранява. От професионални спортисти до домакини; артроскопия на коляно-рамо, ръка и глезен, операции на лигамент, хрущял, менискус, сухожилие, хрущялни трансплантации се извършват успешно с помощта на съвременни хирургични техники.Спортна травматология


Спортът е дейност, която повишава органичната устойчивост на организма, подобрява физиологичния капацитет на системите, запазва и поддържа този капацитет. Липсата на адекватна подготовка преди започване на спорт носи със себе си и контузии. Колянна става заема първото място с 32,9% сред областите, изложени на спортна травма. След колянната става най-много наранявания по време на спорт се виждат в областта на глезена, тазобедрената става и слабините, раменната става, областта на бедрото на крака, лакътната става на гръбначния стълб, китката и ръката. Спешната диагностика и лечение на всички спортни наранявания се извършват в Катедрата по спортна травматология.Удължаване на дължината и коригиране на неравенства във височината на краката


Криви крака, функционални нарушения, причинени от неравенство между краката, къс ръст са ортопедични проблеми, които днес могат да бъдат лекувани с метода на Илизаров. В отделения по ортопедия и травматология на Здравна Група Мемориал успешно прилагат този метод с разлика в дължината на краката; компенсацията за скъсяване може да се изравни чрез скъсяване на дългия крак и удължаване на късия крак. Методът на Илизарав също се прилага успешно при лечението на загуба на меки тъкани, кривина и недостатъци, причинени от несъединение при фрактури на костите.Детска ортопедия и травматология


Отделението по детска ортопедия и травматология отдел към Болница Мемориал е един от най-редките центрове в Турция. Тук от екип от опитни ортопеди се лекуват успешно деца на възраст под 16 години с нарушения на походката, проблеми с краката, вродени деформации, задух, дисплазия в развитието на заболявания на тазобедрената става и гръбначния стълб.Хирургия на коляното и артроскопска хирургия


Коленете са подложени на най-голямо натоварване в сравнение с другите стави. Ако не се подготвите добре преди започване на спорт и претоварване на коленете по време на спорт, причинява увреждане на хрущялната тъкан, разкъсване в менискуса, разкъсване на връзките и нарушаване здравето на коляното. Наранявания на структури като менискус, преден кръстосан лигамент, ставен хрущял, капсула в колянната става, вътреставно възпаление, наречено септичен артрит, синовит, удебеляване на ставната мембрана, умерена калцификация на колянната става, вътреставни фрактури се лекуват с артроскопска хирургия.Травматология – лечение на травми


Бързи и добри резултати при много чести наранявания са възможни само при съвременни и ефективни методи на лечение. Накратко можем да ги споменем;Техника на функционално фиксиране:

В случаите, които не изискват операция, вместо класическото твърдо дълготрайно гипсиране; Това е нова техника за гипсиране, която позволява по-кратко, полутвърдо, преждевременно натоварване и мускулна функция. Гипсовете, използвани тук не причиняват сърбеж, не причиняват алергии, позволяват на пациента да се къпе под душ, дори може да влезе в море или басейн.Костни стимуланти:

Особено при стресови фрактури и малки фрактури на костите, ултразвуковите вълни намаляват времето за заздравяване на костите наполовина.Затворени интрамедуларни техники за приковаване на костите:

Тези техники се прилагат при фрактури на дългите кости на краката и ръцете (просто парче) и фрактури на тазобедрената става, направени от 2-3 см разрези, без да се отваря линията на счупване и се съкращава времето за зарастване на фрактурата.Малка интервенция с артроскопска помощ:

При някои фрактури на ставите фрактурите могат да бъдат открити без отваряне на ставата, по този начин се намалява възможността за скованост на ставите след операция, и се съкращава времето за физиотерапия за достигане на пълна функция.Операция на протезата:

Това са приложенията, които дават шанс да се приложи при повече видове фрактури, не само на бедрата и раменете на възрастните хора. Благодарение на новите протези, които се използват дават възможност на пациентите, да се разхождат още на следващия ден след поставянето им.Радикални основни операции:

Новите усъвършенствани разработки на фиксиращи материали и хирургични техники, дават успешни резултати в случаите, когато фрактури на таза и фрактури на големите стави са били ограничени в миналото.