доц. д-р Волкан ТурунчНа 8ми и 9ти октомври в София ще гостува водещ турски трансплантолог доц. д-р Волкан Турунч специалист по бъбречни и чернодробни трансплантации към болница Мемориал в Истанбул , за да проведе безплатни консултации с нуждаещите се от трансплантация на бъбрек или черен дроб, пациенти от България

Мерилин Хасанова собственик и управител на здравна платформа „ЖИВОТ ЗА ТЕБ“ за лечение в Турция организира за пациентите от България безплатни консултации с един от най-успешните турски трансплантолози по бъбречна и чернодробна трансплантация, а именно доц. д-р Волкан Турунч.

Всички пациенти от България, както деца така и възрастни, които се нуждаят от бъбречна или чернодробна трансплантация, могат да се запишат безплатна консултация с доц. д-р Волкан Турунч специалист трансплантолог на тел 0893 09 7777.

Консултациите ще се провеждат само с предварителни записвания по документи, като документите трябва предварително да са преведени на английски език. Доц. д-р Волкан Турунч е 12годишен опит в бъбречни и чернодробни трансплантации, като има извършени над 1500 трансплантации. Повече за доц. д-р Волкан Турунч може да прочетете тук.

ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА БЪБРЕК

Бъбречната трансплантация е най-ефикасното лечение при пациенти с хронична бъбречна недостатъчност.

Бъбреците са органи от жизненоважно значение. Хроничната бъбречна недостатъчност означава трайно нарушение на функцията на бъбреците. Днес бъбречната трансплантация е единственият известен начин за лечение на хронична бъбречна недостатъчност. Една част от пациентите с трайна бъбречна недостатъчност избират като опция лечение с диализа. Диализата не трябва да се счита за алтернатива на бъбречната трансплантация, тъй като изпълнява само част от функциите на бъбреците.

А и при пациентите на диализа има редица негативи като твърд режим на хранене, ограничение при приемане на вода, ограничение в пътуванията, изолиране от социалния живот, изоставане от работа или образование, забавяне на растежа при децата.

Tъй като при пациентите на диализа повечето от функциите на бъбреците липсват, те са принудени да използват интензивно лекарства (за кръвно налягане, медикаменти за разреждане на кръвта и др.).

Именно поради тази причина пациентите с бъбречна трансплантация са с по-високо качество и продължителност на животa в сравнение с пациентите на диализа. След една успешна бъбречна трансплантация и постоперативно проследяване болните продължават живота си като здрави хора.

ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА ЧЕРЕН ДРОБ

Трансплантацията на черен дроб е единственото лечение за хроничната чернодробна недостатъчност. Това е интервенция за замяна на болния черен дроб със здрав. Най-често срещаното чернодробно заболяване в целия свят, налагащо трансплантация е цирозата. На второ и последващо място са вродените чернодробни заболявания и тумори на черния дроб.

Центрове за бъбречна трансплантация в здравна група Мемориал Истанбул предоставят услуги на международно ниво. Бъбречните трансплантации се извършват от световно известен академичен екип от лекари и специализиран медицински персонал за след трансплантационни грижи.

С постигнати световни резултати във всички трансплантации от трупен и жив донор, в центровете се извършват трансплантации на бъбрек и на черен дроб на деца и възрастни с висока успеваемост.

Също така е световен референтен център, в който освен самият процес на оперативната интервенция за трансплантация, обхваща и координираното сътрудничество между поликлиники, лаборатории, отделения за образна диагностика, операционна, реанимация и стационарни блокове.

Поради недостига от бройката на дарение на органи в Турция, процентът на трансплантации от жив донор достига до 80%. Тази ситуация издига Турция на първо място в света по извършване на трансплантации от жив донор. Във връзка с това, центровете за трансплантация на черен дроб в болници Мемориал предоставят и услуги, като международни центрове за обучение. Всяка година специалисти хирурзи от Америка и от известни в света и Турция болници и университети, участват в обучителните програми на Центровете за трансплантация черен дроб Мемориал, за да се обучат в тази сфера.

Центровете за трансплантация на черен дроб Мемориал за известни с уникалните си постижения в Турция и с успешно извършените си операции заемат място в световната медицинска литература. При бъбречните трансплантации от жив донор се използва най-подходящия за донора лапароскопски хирургически метод.

За записвания за безплатна консултация с доц. д-р Волкан Турунч се обадете на тел 0893 09 7777 – Мерилин Хасанова.


Д-р Волкан ТУРУНЧ

Д-р Волкан ТУРУНЧ

Хирург, Център за трансплантация на органи