Второ медицинско мнение
Какво означава второ медицинско мнение?

В медицината второ медицинско мнение означава, получаване на мнение от втори лекар, различен от лекуващия лекар на пациента.

Вторият лекар, разглежда медицинската документация на пациента и дава мнение относно здравословния проблем на пациента и как трябва да се лекува.

Второто медицинско мнение може да потвърди или постави под въпрос вече направената диагностика, както и да потвърди или отхвърли плана за лечение на първия лекар.

Второто медицинско мнение може да даде повече информация за болестта и състоянието на пациента и да предложи други възможности за лечение.
Каква е цената за получаване на второ медицинско мнение?

Всички български граждани могат да получат безплатно медицинско мнение чрез Здравната платформа „Живот за Теб“.
Здравната платформа за лечение в Турция „Живот за Теб“ работи с първокласни реномирани турски болници, а българските граждани имат възможност да получат безплатно второ медицинско мнение от водещи Турски лекари – специалисти с най-високи резултати в съответното направление.
Как мога да получа второ медицинско мнение?

За да получите второ медицинско мнение е нужно да се свържете с нас по телефон или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., и да ни предоставите Вашата налична медицинска документация и образна диагностика. Необходимо е медицинските документи да бъдат преведени на английски или турски език. В случай, че се затруднявате с превода, ние можем да Ви съдействаме чрез наши партньорски агенции, които имат лиценз за предоставяне на преводачески услуги с медицинска терминология. След като комплектоваме и изпратим пакета документи към съответния специалист, в рамките на 48ч връщаме отговор с писмено изразено становище от съответния лекар.
Как ще ми помогне получаването на второ медицинско мнение?

Получаването на второ медицинско мнение ще Ви помогне да се убедите в това дали поставената диагноза е правилна и дали препоръчаният план за лечение е най-добрия за Вашият конкретен случай. Ще разберете дали има алтернативен вариант за лечение, който би допринесъл за по-високи и трайни резултати за подобряване на общото Ви здравословно състояние. В случай, че има разлика между становищата на първия и втория специалист, ние ще Ви съдействаме за получаване на трето становище от трети специалист за да сме сигурни, че Вие нашите пациенти ще бъдете лекувани по най-подходящия метод за лечение и ще получите най-добрите резултати от проведеното лечение.
Задължавали ме с нещо полученото второ медицинско мнение?

Получаването на второ медицинско мнение не ви задължава с нищо към никой. Пациента има право да избере свободно специалиста при, който да се лекува. Освен това на всеки един етап има право да прекрати лечението при избрания специалист и да продължи при друг. Целта е пациента да е доволен от провежданото лечение и това да допринесе до подобряване на общото му здравословно състояние, повишаване на качеството му на живот и удължаване на живота му!За всякакви възникнали въпроси, моля не се притеснявайте да се свържете с нас на посочените координати. Ние сме тук за да ви помогнем!