Дод. Д-р Мурат Чаа На 21-ви ноември 2019 г. френският възпитаник и  топ хирург доц. д-р Мурат Чаа - специалист по бариатрична и метаболитна хирургия към болница Мемориал Истанбул, пристига в България за безплатни консултации на пациенти с наднормено тегло, затлъстяване  или  диабет тип 2.  Консултациите се организират от болница Мемориал и от управителя на  Здравната платформа за лечение в Турция „Живот за теб“ г-жа Мерилин Хасанова.

Доц. Мурат Чаа
прилага най-съвременните и щадящи методи за хирургическо лечение на затлъстяване или диабет тип 2. Прилагайки лапароскопска или роботизирана хирургия, специалистът лекува пациентите чрез индивидуален подход като използва 5 различни метода на хирургическо лечение. Най-често прилаганите са стомашен ръкав за пациенти с висока степен на затлъстяване и мини гастрик байпас за пациенти с диабет тип 2 и други придружаващи заболявания.

Със своя 20 годишен опит в прилаганото лечение и над 1700 оперирани пациенти с отлични резултати, доц. Мурат Чаа вече приема и български граждани за хирургическо лечение на наднормено тегло и диабет тип 2 от началото на 2019 г. Вече има доста успешно излекувани пациенти от България.Пациентите, които се интересуват от най-съвременните методи на хирургическо лечение за затлъстяване ще имат възможност да се консултират безплатно с хирурга и да получат повече информация за целия процес на лечение.

Безплатните консултациите ще се проведат на 21-ви ноември 2019 г. от 14 ч. в хотел Сенс, гр. София бул. Цар Освободител 16.


За записвания:
Мерилин Хасанова
Tел.: +359 890 187777
Email: merilin.hasanova [at] jivotzateb.bg

Или през нашата форма.Доц. Мурат Чаа завършва Медицинския факултет към Истанбулския Университет първо по медицина и след това по обща хирургия към същия Университет. През 2000-та година става ръководител на Катедра за Трансплантация на множество органи към Университет Луи Пастьор, Университетска болница Страсбург, Франция.

Специализации на доц. Чаа:
  • през 2008 г. специализира хирургия на черен дроб и панкреас в Университетска болница Страсбург;
  • през 2011 г. - хирургия на хепатобилиарната система  към Ле Кремлен Бисетр в Париж;
  • през 2012 г. - онкологична хирургия пак в  Ле Кремлен Бисетр Париж;
  • през 2012 г. - съдова хирургия и трансплантация на панкреаса към  Университетска болница Страсбург;
  • през 2016 г. - специализира бариатрична и метаболитна хирургия към Поликлиника за затлъстяване към Европейската болница Жордж Помпиду.

От 2018 г. приема и лекува пациенти в най-престижната Турска болница от  Здравна група Мемориал.

Един от примерите за успешното лечение на специалиста по бариатрична и метаболитна хирургия доц. Мурат Чаа е певецът Артур Надосян, познат в България като Златният глас на Армения. На 25-ти юли 2019 г. певецът и музикант се подложи на метаболитна хирургия в болница Мемориал Истанбул. Артур беше опериран от доц. Мурат Чаа.

При пристигането си в болницата, Артур тежеше 206 кг с придружаващи заболявания като инсулинова резистентност, хипертония, стомашна херния, рефлукс и подагра. Към днешна дата три месеца след операцията певецът е свалил 45 кг от наднорменото тегло и по-голямата част от заболяванията са излекувани.