проф. д-р Ерден Ертюрер ще бъде в София на 26ти февруари 2020Имаме удоволствието да Ви съобщим, че на 5ти ноември в гр. София, ще гостува водещия турски ортопед и травматолог проф. д-р Ерден Ертюрер.

Той ще КОНСУЛТИРА БЕЗПЛАТНО ПАЦИЕНТИ ОТ БЪЛГАРИЯ, които се нуждаят от ортопедично лечение деца и възрастни. Проф. д-р Ерден Ертюрер е първия и засега единствен ортопед в Република Турция, който извършва операции за ставно протезиране, чрез роботизирана система или т.нар. – МАКОПЛАСТИКА.

Тъй като осигурява максимална точност и прецизност при планиране на операцията и поставяне на протезата, МАКОпластиката се счита за най-голямо постижение в историята на колянното и бедрено  протезиране в световен мащаб, от 1968г. до днес.

Събитието се организира от Мерилин Хасанова – управител на здравна платформа „Живот за ТЕБ“ със съдействието високотехнологичната и иновативна  болница  ЛИВ Истанбул.  Консултациите са с предварително записване на тел 0893 09 7777.

Заяви безплатна консултацияКонсултациите ще се провеждат на 5ти ноември на адрес гр. София, ул. Княз Борис I 86.

Кой е проф. д-р Ерден Ертюрер?

Проф. д-р Ерден Ертюрер е специалист по ортопедия и травматология към болница Лив истанбул.

Работи в областите:
  • Ортопедична травматология
  • Ставна хирургия и протезиране
  • Хирургия на ръката
  • Спинална хирургия
  • Спортна травматология
  • Болести на краката
  • Ортопедична онкология

Пълно CV на проф. д-р Ерден Ертюрер може да разгледате тук.

Проф. д-р Енгин Ертюрер е първия ортопед в Турция , който прилага метода макопластика при операции за ставно протезиране.Какво представлява МАКОпластиката?


МАКОпластиката е роботизирана хирургична система, която се прилага при операции за ставно протезиране. Състои се от роботизирана ръка, която се контролира чрез компютър. Технологията МАКОпластика е разработена да подпомага хирурзите, така че да прилагат опита си индивидуализирано спрямо диагнозата и анатомията на отделния пациент.По-голямо задоволство


Методът МАКОпластика е приложен за пръв път през 2007 г. при операция за частично колянно протезиране. Впоследствие методът е приложен през 2011 г. при тотална смяна на тазобедрена става и през 2016 г. при тотално колянно протезиране. Тъй като осигурява максимална точност и прецизност при планиране на операцията и поставяне на протезата, МАКОпластиката се счита за най-голямо постижение в историята на колянното протезиране в световен мащаб, от 1968г. до днес.Измерване с роботизирана ръка по време на операцията


Едно от най-важните предимства на операциите, извършени по метода на МАКОпластиката е възможността за получаване в реално време по време на операцията на стойностите за баланс и дължина. Докато тече операцията се извършва роботизирано измерване, благодарение на което хирургът има възможност да се увери в баланса на връзките в колянната протеза, както и безпогрешно да нагоди дължината при имплантиране на тазобедрена става.


Как протича МАКОпластиката?


Как протича МАКОпластикатаПредоперативно планиране

Първата стъпка е извършване на индивидуално за пациента предоперативно планиране.

Преди операцията чрез сканиране с компютърна томография се получава триизмерен модел на колянната или тазобедрената става.Как протича МАКОпластикатаВъз основа на получените резултати докторът прави оценка на костната структура на пациента, сериозността на заболяването, очертанията на ставата, а също и състоянието на околните костни и меки тъкани.

Хирургът работи с инженери, специализирали в областта на МАКОпластиката, които чрез томографското сечение проектират най-подходящия размер, локация и очертания на протезата според индивидуалните особености на пациента.

С други думи, още преди да е започнала реално операцията приключва виртуално.

Повече за Роботизирана ортопедия - МАКОпластика може да прочетете тук.Макопластиката се използва при смяна на колянна става и при смяна на тазобедрена става. Протезите, които се използват при макопластиката са анатомични и наподобяват костната структура. Благодарение на тези фактори, новата става развива пълен обем на движенията и максимална стабилност.  Оперираните пациенти чрез метода макопластика се изправят на крака много по-рано, могат да ходят и дори да бягат и спортуват без ограничения и без оплаквания.