Достъпните цени и висококачествените медицински услуги превръщат Турция в една от най-предпочитаните дестинации в света за здравен и медицински туризъм.


Какво е медицински туризъм?


Медицинският туризъм е един от най-развиващите се отрасли през последните години. Посредством медицинският туризъм,  хората, които живеят в една страна, пътуват до друга държава, за да получат диагностика, лечение или рехабилитация.Лечение в чужбина


С развитието на възможностите за медицински ( здравен) туризъм и в търсене на по-високо качество на здравеопазване и бърз достъп до съвременни методи на лечение, хората от цял свят могат свободно да изберат най-подходящото място за  лечение на тях и техните близки, където да получат по-добри грижи, обслужване и достъпно лечение.Лечение в Турция


Турция е една от големите държави предлагащи съвременно медицинско лечение в чужбина.  Всяка година близо тридесет милиона туристи посещават страната, за да изследват нейната естествена и архитектурна красота. А медицинските услуги предлагани в страната я правят един от най-предпочитаните дестинации за високоефективно и достъпно лечение.

Над 48 медицински заведения в Турция са акредитирани от JCI на база отличните услуги, които прилагат, в съответствие с международните стандарти.


Медицинско лечение в Турция - Живот за теб


Защо да изберем лечение в Турция:1. Медицински центрове

Болниците  в Турция предлагат най-новите и висококачествени технологии за съвременно лечение на редица заболявания.  Благодарение на отличния си екип от сертифицирани специалисти и високите технологии, с които са оборудвани Турските болници, пациентите получават отлични грижи и ефективно лечение.2. Прилагане на съвременни медицински процедури

Достъпните цени и отличните резултати от проведеното лечение, карат милиони хора по света да предпочетат Турция за здравен туризъм. Страната е предпочитана дестинация за прилагането на  различни медицински интервенции като:
  • очни и ортопедични операции
  • естетична, пластична и реконструктивна хирургия
  • присаждане на коса
  • инвитро процедури
  • физикална терапия и рехабилитация на заболявания на опорно-двигателния апарат и нервната система
  • дентални услуги
  • медикаментозно и хирургическо лечение на онкологични заболявания
  • трансплантации на органи

3. Богат набор от висококвалифицирани специалисти

Пациентите, които избират Турция, като дестинация за лечение, биват лекувани от някои от най-добрите и опитни лекари в света, специализирали в САЩ и  различни западноевропейски държави.


Лечение в Турция4. Достъпно и ефективно лечение

Достъпните цени за лечение са едни от най-важните аспекти за пациентите, когато става въпрос за избор на лечение в чужбина. Високите разходи за лечение в някои страни се оказват непосилни за пациентите и техните близки.

Турция е една страните, която предлага достъпна, надеждна и ефективна медицинска помощ, прилагайки всички съвременни подходи за лечение.
Голяма част от операциите прилагани в Турция, са по-евтини, отколкото в  другите държави. Естетичните операции и процедури прилагани в страната са с около 70% по-евтини в сравнение с другите европейски държави, без това да е за сметка на високото качество.

Турция е на първо място в света по брой извършени трансплантации, а резултатите са изравнени със световните стандарти,  и с висока успеваемост на инвитро процедури.За Нас:


В случай, че имате нужда от  лечение в Турция е важно да направите подробно проучване преди да  изберете конкретна болница и лекар-специалист, към когото да се насочите. Важно е също така да имате лице за контакт в България, което да Ви съдейства по време организиране на целия процес на лечение, както и за проследяване на състоянието ви след проведеното лечение в Турция.

Изборът на добър  лекар и най-подходящото лечебно заведение, на база Вашите здравословни нужди е от изключително значение.

Наш приоритет е да осигуряваме възможността  на пациента да получи най-доброто лечение, спрямо неговото индивидуално състояние.  В “Живот за теб” работим само с акредитирани и реномирани болници. Една от тях е  най-съвременната и първокласна здравна група в Република Турция, а именно ГРУПА БОЛНИЦИ МЕМОРИАЛ.  Група Болници Мемориал:


Модерно медицинско лечение
Група Болници Мемориал е създадена през февруари 2000 г. с мисията да се превърне в доказано лечебно заведение от световна класа в здравеопазването. Болница Мемориал Шишли е първата болница акредитирана от  JCI в Турция и 21-вата в света.  

Ориентирани към предлагането на отлично медицинско обслужване и с грижа за пациента, болници Мемориал предлагат съвременно, модерно медицинско лечение с висококвалифицирани специалисти в различни области.  Интернационалните центрове по ин витро оплождане, сърдечно-съдова хирургия, трансплантация, роботизирана хирургия, онкология и генетика открояват болници Мемориал в своя регион.

Ежегодно приемайки пациенти от над 90 страни по целия свят,  осигурявайки им  максимален комфорт и висококачествено лечение, превръщат Болници Мемориал в лечебно заведение от световна класа.

Група Болници Мемориал се състои от  11 болници, 2 медицински центъра и 1 уелнес център, които са разположени на територията на цяла Турция.Услугите, които предлагаме:


В “ Живот за теб” предлагаме високо професионална, комплексна услуга.

Може да разчитате на нашето пълно съдействие по време на целия процес, като ще се погрижим за: планирането на Вашето пътуване и посрещане, престой, предварителна организация за диагностика или лечение, както и съдействие при проследяване на състоянието на пациентите след проведеното лечение в Турция.

За нас е от изключително значение пациента да получи най-доброто медицинско обслужване и високи положителни резултати от проведеното лечение в Турция.

Не се колебайте да се свържете с нас за безплатна консултация, съдействие или второ медицинско мнение.

Може да се свържете с нас, чрез формата за онлайн запитване или през контакти.Често задавани въпроси

Как мога да се свържа с подходяща болница в Турция и специалист за необходимото ми лечение?
Пациентите в България често се чувстват объркани, когато изпаднат в подобна ситуация. Съветваме ви да се обърнете към нас веднага щом решите да търсите възможност за лечение в Турция. Мерилин Хасанова, която е създател и управител на платформата за здравно консултиране „Живот за теб“ има дългогодишен опит в комуникацията и съвместна работа с най-реномираните Турски болници и най-добрите Турски специалисти. След като се свържете с нея на посочените координати за връзка, тя ще ви консултира подробно и безплатно. Ако вече имате налична медицинска документация или изследвания, веднага може да получите становище от най-подходящата болница и най-добрия специалист за вашето лечение. В случай, че нямате точна диагностика, Мерилин Хасанова ще ви съдейства за организация за посещение в Турция с цел диагностика.
Как мога да получа второ медицинско мнение от Турски специалист?
Второ медицинско мнение  може да получите на база съществуваща медицинска документация или налични изследвания. За целта трябва да се свържете с нас на посочениете координати. Получаване на второ медицинско мнение е безплатно и до 48часа след подаване на информацията връщаме отговор на пациентите.
Как мога да организирам лечение в Турция?
След преминаване на първите две стъпки описани по-горе и в зависимост от становището на съответния специалист, може да се пристъпи към организация на планирано посещение. Ние се ангажираме с целия процес по организацията на пътуване, посрещане, настаняване, престой и планиране на нужните прегледи, изследвания и лечение. Освен това ние ще се погрижим и за етапа на проследяване след връщането ви в България. Резултатите, които се постигат от проведено лечение в Турция често трябва да се проследяват редовно за да е най-ефективно проведеното лечение. За нас е от изключителна важност да помогнем за малксималното повишаване качеството на живот на пациентите ни.
Изисква ли се предварително заплащане на лечението?
Не.
Мога ли да съм с придружител по време на лечението в Турция и заплаща ли се допълнително за него?
Да, това в повечето случаи е задължително да сте с придружител за морална подкрепа, защото когато човек има близък до себе си се чувства по-спокоен. А за нас е важно пациента да се чувства максимално добре за да има високи резултати от проведеното лечение. Придружителя трябва да е ваш близък, защото по време на лечението в Турция, ще споделите болничната си стая с него. Допълнителни разходи за престой или храна на придружителя не се таксуват от болниците, с които работим.
Как ще се осъществи комуникацията на място в Турция с Турския специалист?
Всички реномирани Турски болници, с които работим осигуряват преводач на български език и това не се заплаща допълнително от страна на пациентите.